Agile Architectuur

HOE MOET IK ARCHITECTUUR BEDRIJVEN IN EEN AGILE OMGEVING?

Steeds meer organisaties werken agile. Dit beïnvloedt zowel de rol van de architect als de manier waarop je business en IT-architectuur bedrijft.
The Unit Company begeleidt u de transitie naar Agile architectuur te maken.

Agile werken is efficiënt en effectief. De focus ligt op de resultaten die specifiek zijn voor de business en je bereikt met een betere kwaliteit de project- of organisatiedoelstellingen! Agile architectuur maakt een eind aan de ‘papieren architect’: geen vertragende documenten, maar een optimale samenhang tussen alle initiatieven. Agile en architectuur zijn een gouden combinatie. 

Hoe kunt u bijvoorbeeld een agile framework als Scaled Agile of een inrichting met Spotify koppelen met architectuur? Wat is de rol van een architect in de agile wereld?
Organisaties kunnen eerder gebruikmaken van nieuwe oplossingen en worden daardoor efficiënter. De netto-effecten van een écht agile werkende architectuur zijn: substantieel lagere, zichtbare en gewaardeerde architecten, en een architectuur die meebeweegt met de behoeften van de business.

Dat vraagt om richting en overzicht, want er moet wel samenhang zijn tussen de verschillende agile werkende teams. Daarbij helpt The Unit Company u .

Onze aanpak

Het traject start met een nulmeting gericht op people, process en technology. Hierna is inzichtelijk waar de organisatie staat en waar het naar toe wil bewegen. The Unit Associates helpt en begeleidt u vervolgens om de nieuwe organisatiestructuur op te zetten.

In een Agile organisatie speelt de architect een zeer belangrijke rol. Door middel van coaching helpen wij de architect zijn nieuwe rol in het team te pakken en een Agile mindset te regenereren. Zo zal hij/ zij zich ontwikkelen tot een persoon die stevig in de schoenen staat, weet wat het team kan en zich op een diplomatieke manier kan verwoorden. Oftewel uw architect wordt omgevormd tot een eersteklas adviseur.

Ook agile werken?
Neem contact op

4 redenen om agile te werken

Kostenreductie

Substantieel lagere projectkosten

Flexibel

Architectuur die meebeweegt met de business-behoefte.

Resultaatgericht

Optimale samenhang tussen business en IT-initiatieven.

Zichtbare en gewaardeerde architecten

Weg met de ivoren-toren-architectuur

Lees onze blogs over Agile en Architectuur

No results found.
Daan Meeuwsen - Agile Architectuur Specialist
Daan Meeuwsen
Agile Architect

Binnen de projecten werken we volledig Agile. Alleen in grote organisaties worden soms harde deadlines opgelegd, waardoor je toch meer richting de waterval wordt gedwongen. Dit proberen we echter met het IT en business team dan wel weer Agile aan te pakken door het in kleinere stappen op te delen.

Menu